Friday, June 26, 2009

Transformers 1 VS 2

Aduyaii melepas lagi nak tgok transformer v2...start pada launching midnight kemarin aku nak tgok tak dpat...sampai ker ONE UTAMA pi cari tiket pas time kojer tak dapatla wok...huhuhu...Aperla yang best sgt ekk gan transformer v2 niew...??? kawan2 cakap memang berbaloi beli tiket n rugi ar kalu tak pie tgok beb....

VERSION 1

VERSION 2

Semalam pie soh kawan2 tempah tiket tak dapat lagi...ish 2 la nabil, hang niew kan aku dah cakap awl2 cari tiket cepat hehehe...dah melepas nak tgok...Bukan aper kekawan time cuti kadang2 kene standby keje payah la ckit... tengah2 syok tgok movie tiber2 bos besar tepon...amacam arghh tensi2 kalu kene keje time tue....Nak kene tgok gak niew...tak best kalu lambat2...saper2 nak temankan aku mai la tgok movie nie...

Tuesday, June 23, 2009

Masa Untuk Aku

Hurmm....hari ini tidak banyak bezanya dengan hari semalam...Aku masih tak dapat jawapan dan gambaran aper-2 dengan keputusan aku...perlu @ tak sebernarnya aku pergi...Bagi aku, sama aje seperti hari-hari yang berlalu… Sejak balik dari Pahang minggu lepas tah kenapa perasaan aku lain sangat ar...Rasa macam tak tenang, paler dok pikir macam-2, nak gie keje takde semangat, badan sakit-2, lemah jer rasanya...Dah masuk 4 hari dah niew...

Tampaknya aku hanya tinggal beberapa hari lagi untuk aku berada di KL nie...Aku harus pulang ke tempat asalku...Banyak perkara yang aku belajar selama aku dok kat sini...Insyaallah aku akan jadikan bekalan aku di lain tempat...segala pengalaman di KL aku jadikan benteng tok aku be a MATURED..

Kepada kawan-2 di KL aku mohon maaf andai ader salah n silap ekk... terutamanya opiz mate aku la...Bos aku especially En Khairi n En Azizul tq so much sebab dah banyak mengajar aku n memberikan ilmu yang sangat2 bermanfaat tok aku...kalu aku byk wat luper, silap tue memang salah aku la...huhuhu...aku terima dengan redha segala yang berlaku sebagai tanda korang mendidik aku...kira 0-0 la ekk...

Kepada team2 LC aku pown sama...salam kemaafan dipinta...kalu aku trun kL leh nati kite lepak sama k...roger2 la aku kalu gie konvoi mana2 lagi...Wan Ganu, Apek, wan N9, Imam, Aun, kocik, Daus, Bulu n semua la...Aku sayang korang tau...besela kalu gaduh bertumbuk tue hahaha... kepada my budak bernama Paisyh jgn nakal2...jaga diri bebaik...keje kena rajin2... text la aku selalu k...aku akan sentiasa turun tok tgok kamu...ANDAI kata kite memang tak ditakdirkan tok bersama aku harap kite still leh jadi kawan...


"Orang yang MENANG takkan berhenti......dan orang yang berhenti takkan MENANG"


"Jangan tertarik kepada seseorang kerna parasnya, sebab keelokan paras dapat menyesatkan... Jangan pula tertarik kepada kekayaannya kerna kekayaan dapat musnah. Tertariklah kepada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum, kerna hanya senyum yang dapat membuat hari-hari yang gelap menjadi cerah."


"Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh..."


Aku tidak mengharapkan 100 kuntum ros
merah..aku tidak mengharapkan cincin
emas permata dan aku tidak mengidamkan
apa sahaja yang selama ini nafsuku
harapkan.....CUKUPLAH SEKADAR KAU
MEMAHAMI PERASAAN DAN JIWAKU SEADANYA

Monday, June 15, 2009

Tak Ku sangka...

Hidup kite niew sebenarnya ader bermacam2 corak dan ragam...Tak kirala sama ada dalam berkapel, berkawan n tak pown bila aku dah kawin nati...hidup memang cam tue...sudah ditetapkan

Sama la gak kalu kite berkawan...sejak 2-3 hari niew ader la kekawan aku dok bercerita pasal dok suker n jatuh cintan kat kawan sendiri...aiyoo topik nie sebenarnya aku pown penah rasa n laluinya...la niew pown sama beb...patutla diew tolak cintan aku rupenye diew pown ader minat kat owg lain...aduyaii penatnyer la nak pikir pasai niew...kalu dah namanya kawan aper boleh aku buat...susah nak buat keputusan gak kan...nak tak nak kena tahan jerla feeling tue...huhuhu aper taknya kalu diew jenis yang boleh accept takper... kalu diew reject apa macam...maksudnya diew dah tak boh kawan gan kiter camner!!!!


Lagi parah kalu kite dok seumah...tapi nasib baek dak yang aku minat nie tak dok sekali...feeling tue boleh tahan la lagi...aku tak nak putus kawan sebab hal2 small matter camniew....tapi tuela semakin aku tahan semakin parah jadinya...bila sesekali kuar juper dok lepak sama2, ramai2 gan kekawan yang lain perasaan aku kat diew semakin membuak2...nak jew aku menjerit n kasi tau kat semua owang yang aku dah jatuh cintan....hahaha....aku kene cari jalan laen yang boleh selamatkan antara aku gan diew as FRIEND...
La niew dah ok kot...aderla sowang dak niie yang jadi penyelamat aku...aku pown dah muler suker kat diew...dan aku rasa diew pown suker kot kat aku...biarla kami jadi kawan dulu..hmm cumer kadang2 perasaan nie tak boleh dipikirkan sgt...kite ader haluan kiter sendiri...


Wednesday, June 10, 2009

Suker Hati ler

Apa boleh aku buat andainya dah memang diew bukan hak aku....kalu rasa sedih sampai diri terseksa pown dah tak guna...biarkanlah diew pilih cara tue kalu diew rasa tue yang terbaek tok diew buat...nak isap ganja kew, dadah kew, minum arak kew, isap gam kew, isap rokok sampai pusing pale kew semua tue ikot diew la...dah besar panjang masing2 boleh pikir...kalu diew nak cakap aku nie penipu, pembohong, pendusta, pegi jahannam tue pown semua hak diew... aku dah abis jujur dan berteros terang yang aku bukan segaja buat diew tertunggu2 aku...aku memang bz sangat gan keje time diew ader kat KL...takkan sama2 tak boleh nak faham masalah n hal masing2...kenangan demi kenangan akan aku teros simpan....Kalu diew nak buang aku selamanya itu semua hak diew...nak teros benci aku pown semua tue hak diew...

Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk aku hadapi sebenarnya... tetapi ia terlalu manis untuk dikenang la pulak... aduh camner nie!!!! memang betol hidup kite nie tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan...Kalu aku tau jadi sampai camnie lebih aku takyah nak kenal diew...bodohnye aku...Tapi takpe bila aku kecewa bercinta kali nie bukan bermakna dunia hidup aku sudah berakhir... biarla diew nak wat aper2 yg diew suker asalkan diew tak ganggu hidup aku lagi...Masa depan aku niew lagi penting...bukannya aku tak sayang diew tapi sebab aku sayangla aku rasa diew gan aku patut break...

Hidup ini indah sangat jika kita tahu bersyukur dan menghargainya.Tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa...Apa guna BERCINTA andai hidup hanya bertemankan air mata selamanya"...



video

Thursday, June 4, 2009

Bantuan DiPerlukan...

Assalamualaikum kawan2...

Aku rasa terpanggil untuk bersama2 membantu saudara kite nie yang sedang berada dalam kesusahan...Sekurang2nya dapatla kite megurangkan beban yang ditanggung oleh ahli keluarga saudara kite nie...Sedih sangat bila tengok foto2 aper yang menimpa anak2 nie...Aper pown kite seharusnya bersyukur...yela aper yang anak2 nie rasa kite tak rasa...Allah tak datangkan ujian sebegini kat kite...

Yang aku tak puas hatila kan bukan aper...Negara Malaysia nie bukan takde duit nak bantu owg2 yang memerlukan tapi tahla susah nak cakap...bila dah jadi pemimpin tue pandai2la jalankan tanggujawab yang diamanahkan...huhuhu Tepuk dada tanyala iman masing...

Adik Nurul Aysha Safiya bt Samsulrizal( 4 tahun)

Adik Kyarul Aiman


Anak2 nie memerlukan keprihatinan kite semua kawan2...Memandangkan kos-kos sampingan agak tinggi, diharapkan sumbangan kite serba sedikit dapat membantu meringankan beban keluarga beliau...Jika tidak berkemampuan dari segi wang ringgit sekalipun, cukuplah dengan memanjangkan email ini kepada saudara2 yang lain. Setiap satu email yang anda fowardkan akan didermakan RM0.01 kepada keluarga adik NURUL dan adik Kyarul. Semoga usaha kita ini mendapat limpah berkat dari Allah S.W.T....

Hari ini dia susah, kita senang...esok lusa tak mustahil N mana tahu jadi sebaliknya dengan kehendakNYA...!!!Wallahua ' lam....

Wednesday, June 3, 2009

Penat


Minggu nie aku cam penat sangat... maner tidaknya macam2 kerja aku nak kene wat...tapi kalu dah tanggungjawab n memang kerja aku nak wat camner...kenalah buat gak...hmm masok opiz keje tok aku dah tersedia...balik umah pown dah memang tersedia...ayaioo wawawa..!!!
Minggu pas gak parents aku ader bertandang ke rumah sewa aku...wah hapy rasanya bila mak ayah datang tgok anaknya yang manja niew...dok dalam 2 -3 hari dapatlah bermanja gan diowg... dapatla gak makan masakan mak aku tue... kebetolan time cuti sekolah aper lagi anak2 sedara aku pown ader follow atoknya ker rumah sewa aku...makin meriah lak pulak....Syukur Alhamdulillah
Kebetulan gak time tue aku baru dapat anak sedara yang baru lelaki...hmm bertambah lagi la bilangan ahli family aku...tapi korang nak tau anak sedara aku yang baru lahir niew ader sesuatu yang menarik sangat...Kat kedua2 belah telinga diew ader tertera kalimah ALLAH...mula2 aku tak perasaan gak...tapi bila aku amati betol2 mmg sah ia adalah kalimah Allah...kalu korang tak percaya leh dtg tgok...Begitulah bertapa Besarnya kekuasaana ALLAH itu...
Time kat opis nie banyak sangat keje yang nak kene buat...time yang sama aku dok bzkan diri tok tolong member aku nie si fiq n wan cri kojer...cian kat 2 owg mamat niew...huhu...ke hulu ke hilir aku bawa diowg pie cari keje aper2 yang boleh buat...tak dapat lagi la...pah tue aku naik lagi tension lak bila dapat cite PSP kesayangan aku dah rosak...aduyaii katanya jatuh dari tingkat 3...dah la beli mahal kasi pinjam tapi...??aku naik pening dah niew...ader member aku cakap dah kena jual...camner lah aku nak caya nie...tension2

Bercinta Kasih Sayang

Pernah seketika time belajar dulu aku rasa akulah yang paling tak berguna...Aper taknya aku rasa jiwa aku kosong sangat...walaupown hidup aku di kelilingi gan kawan2 rapat tapi aku rasa ader sesuatu yang aku belom dapat...Aper ekk...!!!! Memang lumrah manusia..Seorang lelaki akan tertarik kepada wanita dan begitula sebaliknya...Macam tue gaklah yang aku rasa...Time dok umah sewa dulu aku tengok dak2 umah aku semua dah ada 'couple'...dak bilik aku pown sama sms awek@jantan sampai pagi...siap call sampai 1 malam boleh habis 10 ringgit... kadang2 lebih...yang geramnya bukan aper...akulah yang jadi mangsa...aper taknya kedit dah abiz aku lak yang kene belikan...kalu sekali sekala takperla...hmm nie tak tiap2 mlm lak tue..aiyoo kawan2 punyer pasal aper pown boleh ar...

La nie pown samer la....pengalaman bercintan n putus cintan tue dah ader...kalu aku nak bercinta pown kene pikir 2 -3 kali gak ar...nak cari yang betol2 kene gan jiwa aku...tak nak ar baru jumper n kenal tak sampai seminggu dah decided nak teros kapel...o0o tak mau tak mau!!! fun tetap fun n kawan tetap kawan...hehehe baru betol kan kan..!!! Jual mahal la ckit..asyik jual murah ajer...mahal pown mesti ader yang nak beli gak nati..huhu

Masa bercinta ar kite rasa cam bersemangat jer...Apa orang kata..'ALL OUT'lah..haha..Saya selalu call awak dan awak pun selalu call saya...gayut malam2...sampai kadang2 duit habis RM10 hinggit satu malam pown tak sedar...segala PENGORBANAN yg dilakukan masa ber'couple' tu..Tidak terasa pun kehilangannya...Mase bercinta memang indah..Semuanya indah la sangat...hmm macam2...Untuk tuan punyer diri ini memang rasa bahagia ar...Sebab masa itulah terasa diri ini dihargai...


Aper pown kekawan jangan kite hanya cari cinta manusia sebab ia penuh dengan penipuan, kekecewaan, kesedihan dan tak akan kekal...cinta sesama manusia memang perlu tapi kene ada batasannya ok...aku pown bercinta tapi kena ingatla yang paling penting carilah cinta Allah..tiada penipuan,tidakkan pernah mengecewakan...itulah cinta abadi yang utama..Cinta yang diredhai..

Tuesday, June 2, 2009

Percaya Ker

Berita hari nie tentang Bumbung utama Stadium Bola sepak Gong Badak,Terengganu yang runtuh...Kalu tgok betol2 cam kene bom pown ader...



Setelah siasatan dijalankan rupe-rupenya nye stadium tue telah di musnahkan oleh makhluk asing...Buktinya dapat dilihat daripada kamera tertutup kat stadium tue...tengokla kalu tak caya hehehe...Tunggu ultramen tak datang2 lagi...aduyaii

Paham Sendiri Dah Ler

Apa Itu Cinta...?
Kalu Telapak Tangan Kite Berpeluh, Hati dan Suara Kite Tersekat2
Maknanya Tue Bukan Cinta Tapi Kite Dah Suker Kat Seseowg ler
Kalu Tangan Kite Tak Boh Benti Pegang dan Sentuh
Maknanya Tue Bukan Cinta Tapi Berahi...fuyoo0o


Kalu kite Dok Selalu Bangga NOK Citer Tentang Pasanagn Kite
Maknanya Tue Bukan Cinta Tapi Merasa Megah...Porah Bajet Market la Tue
Kalu Kite Suker Ker Seseorang Yang Mungkin Selalu gan Kite
Maknanya Tue Bukan Cinta Tapi kesepian
Kalu Kite Masih Suker Ker Seseorang yang Kite Tau Semu Orang Minat Ke Diew
Maknanya Tue Bukan Cinta Tapi Kesetian
Kalu Kite Suke Ke Seseorang Sebab Tak Mau Diew Terasa n Susah Hati
Maknanya Tue Bukan Cinta Tapi Kasihan
Kalu Kite Jenis Suker Wi hok Kite Sayang
Maknanya Tue Bukan Cinta Tapi Murah Hati
Kalu Kite Cakap Kat Diewlah Satu2nya Yang Sering Kite Pikir
Maknanya Tue Bukan Cinta Tapi Kepalsuan...

Kenali sebelum memahami
Memahami sebelum menjiwai
Menjiwai sebelum menyulami
Menyulami sebelum mengasihi
Mengasihi sebelum menyayangi
Menyayangi sebelum mencintai