Saturday, May 30, 2009

Tak Paham Aku


Terlajak perahu boleh diundur tapi bila terlajak kata binasa padahnya...Aku rasa pepatah nie sesuai sangat untuk aku gunakan pada diri aku sendiri...betol la kata owang tua2 dulu kala zaman purba berkawan biar beribu dan bermusuh biar satu....kawanla gan sesiapa pown tapi ambilah yang jernih dan buangkanlah yang buruk...Aku berpegang pada 1 prinsip kalu bab2 berkawan nie kekawan...Sesungguhnya orang yang berkasih sayang kerana Allah apabila mati salah seorang daripada mereka maka masukla ia ke dalam syurga. Tak akan masuk syurga melainkan ia mencari saudaranya dan ia berkata " Wahai Tuhanku Dimanakah Sahabatku Yang Aku Kasihi Kerana Allah...? Aku Ingin Masok Syurga Bersamanya ".. Maka dengan izin Allah masuklah mereka bersama ke dalam syurga..



Moralnya kan kekawan kite nak berkawan nier biarlah dengan owg yang betol2 ikhlas dan jujur tanpa mengharapkan aper2 balasan...tapi ader lagi ker owg2 yang cam tue kat dunia niew..?? Tahla kekawan aku sendiri belom ada jawapan tue..50 -50 ar...bukan aper kata owg pengalaman tue mengajar kite menjadi lebih matang....in case aku penah merasa kecewa la dalam berkawan niew...yela hanya disebabkan salah faham dan jenis poyo lebih suker dengar serta percaya pada owg laen hubungan berkawan leh jadi renggang...macam2 sebabla kite boleh gaduh gan kawan2 nie...pasal awek, pasal jantan, pasal duit, pasal barang2 dan banyak lagi ar...aduyaii!!! masing2 nak gaduh n tak puas hati...naseb baek tak bertumbuk...igatkan bolehla jadi kawan baek yang boleh share macam2 things tapi tak jugak....hampeh kelapa betol la ko niew....






Mungkin betol kata sowang kawan aku sowang niew...yela aku terlalu baek dan terlalu berlembut sangat untuk menghulur simpati pada owang2 yang yang sememangnya tak patut aku tolong...bila aku pikir balik contoh yang Nabi Muhammad S.A.W tunjukkan yang Nabi tak penah mengira sesiapa, dari mana, bangsa aper semuanya Nabi tolong tanpa mengharapkan aper2 melainkan keredhoan ALLAH...salahker bila aku nak sedikit mencontohi sunnah Nabi tue...??? aku tak leh nak pikir la kekawan...otak aku blur nak pikir bender2 nie...aper salah aku agaknya sampai tahap camnie terjadi...

Yea mungkin nie adalah ujian Allah kat aku agaknya...zaman la niew memang payah nak wat aper yang baek...tolong salah tak tolong pown salah...bukan semua owg suke n senang gan kite kalu kite buat baek...kalu wat jahat lagi ar owg tak suker...Benci lagi aderla...aper2 pown aku yakin Allah tue Maha Adil lagi Maha Kaya...

Friday, May 29, 2009

Semangat Aku Dulu


Haa... kawan2 korang nak tau...niew antara woman yang aku respect selama aku hidup sampai la nie...Yang utama mestila my MOM okey....Nama woman nie Puan Aminah seorang Pengarah Akademik time aku study lu...Mungkin korang tertanyer2 kenapa lak aku respect kat die kan...!!!! Aku respect atas beberapa sebab:
  • Seorang yang tegas dalam apa2 juga keputusan yang dibuat termasuk kerja

  • Seorang yang baek hati, lemah lembut dan pendengar yang baek

  • Seorang yang amat mudah memahami masalah semua orang

Tuela die Puan Aminah...aku sayang ker diew...sampaikan ader satu case aku de masalah gan My Coordinator...!!! huhu diewla woman yang sanggup fight tok aku...lastly aku berjaya...yahoo!!! alhamdulillah sampai la aku jadi cam skrg nier...kira berjaya la kawan2...la niew dah lama tak juper mem nie...windu la



Yang niew sowang lagi...Tengokla kekawan bergambar camnie pown siap posing lagi tue...heheh...Woman nie namanyer Mem Farah...Anak Mamie gitu....hehe ops!!! she is not my sugar mummy okey...diew dah kawin ler.... seowg yang pemurah, suke membantu n kadang2 seowg yang kelakar pown ader...Yang xtahannya kalu dah merajuk...aiyoo payah betol nak pujuk...kene belanja KFC baru ok...hmm fara 0o00 fara...Diew ada anak sowang. Body anak mem niew lebih kureng cam diewla semangat badanya...comel sangat tau!!!Woman nier pown banyak membantu aku di luar stdy...hmm kira aku sayang gak kat diew la...banyak kenangan kami bersama tau...



Wow...kenduNYA dak2 nie kan kekawan...smart, cool, macho n srtr8 guys ar hehe!!! aiks saper la diowg nie kan...korang tau diowg niela pewaris takhta aku...Dulu akunyer vote la yang paling tau kekawan...kira aku adalah candicate pertama dalam sejarah yang paling tinggi vote mengalahkan senior hahaha....syukur alhamdulillah....korang adik2 yang dah dipilih jadi pemimpin so kenela tunjukkan sikap kepimpinan yang terbaek ok...jalan tanggujawab n amanah anda sebagai wakil pelajar tau...

Kesimpulannya kan kekewan kite kena hidup dan berkawan gan semua orang...biarla die tue camner pown...Allah sifatNya MAHA MENGETAHUI...Buat baek berpada2 buat jahat jangan sekali...Allah dah menyatakan bahawa Sesiapa yang berbuat baek walau pown sebesar zarah tetap akan dibalas dengan kebaikan...Begitu gak sesiapa yang melakukan kejahatan walau sebesar zarah tetap akan dibalas dengan kejahatan...Kalu tak kat dunia mungkin gak di akhirat kelak...Wallahualam

Tuesday, May 26, 2009

Lalat o0oo...Lalat...

Cantik dan Menarik lak pulak pic niew...pandai betol saper yang edit pic lalat macam real pulak...










Renung-Renungkanlah....


Fowardkan email ini kepada kekawan lain!!!...hmm mail yang seumpama ini sering kite dapat kan... aku rasa aku nak kasi pendapat la ckit pasal mail2 seumpama nie...Kalu kite perhatikan n baca gan teliti kan kwn2 sebenaqnya semua mail yang yang kite dapat macam nie ia adalah mail yang berguna pada kite seharian...ia dikira ilmu gak...yela saper yang tak tau bila dapat mail cam niew atleast dapat la tambah2 ilmu yang kurang didada tue yang boleh kite jadikan amalan...jangan bila kita dapat mail cam nie kite terus delete... tak pown kite wat pekasam dalam inbox...share ar aper yang baek gan kwn2 yang lain...Mudah2an kite bersama bersama mendapat keredhoan Allah hidup di dunia dan di akhirat...INYSAALLAH....


  • Kubur itu gelap , cahayanya ialah Laa Ilaaha illAlLah . Jika diletakkan langit dan bumi di sebelah dacing, dan kalimah ini di sebelah yang satu lagi, pasti lebih berat lagi nilai kalimah ' Laa ilaaha illAlLah ' ini .

  • Rasulullah saw. bersabda ( mafhumnya ): " Wahai manusia ! Ucaplah ' Laa ilaahaillalLah' , kamu pasti berjaya!" Marilah kita ucapkan kalimah ini : " Laa ilaaha illallah !" x 10 Setelah ucapkannya sebanyak 10 kali...

  • Bayangkan betapa besarnya pahala yang Allah sediakan, hanya untuk usaha kita yang sedikit ini Laa ilaaha illalLah !

Monday, May 25, 2009

Hari2 BerLaLu Full Gan TANdA TanYa!!!!?????

Iyer betol penantian itu satu penyeksaan...hmm sedih gila rasanya bila dapat berita dan kad kahwin daripada owg yang penah kite cinta dan sayang...mana aku tak terkejut yang nak kawin tue bukan abang @ kakak diew tapi tuan tuan punyer badan mey…aper pown aku tetap kene terima hakikat dan takdir Allah yang menetapkan die bukan milik aku dan akan menjadi milik owg lain untuk selamanya…


Nurul Ain Binti Ramli dan Siti Roqayah Binti Haji Rahim…2 insan inilah yang telah berjaya membuka hati aku untuk aku bercinta dan menerima cinta mereka selama beberapa tahun…tapi dua insan nie gaklah yang telah melukekan hati aku untuk selamanya…apalah salah aku agaknya kan kan…!!!hmm bila pikir2 balik takde lak pulak aku main kayu 3 4 @ 5 gan pompuan laen…yang paling sedihnya bukan aper kwn-kwn…mak ayah aku adalah owg pertama yang terima kad kahwin tue…aper lagi diowg pown angin la…teros call aku n tanyer macam2…aduyaii tensionya rasa nak mati jer…

Lama gak aku dok rahsia2 hal nie dari owg…alih2 dapat tau gak…hmm puas gak la aku nak kena explain kat diowg…tp mak ayah aku jenis cool n cepat memahami…aku anak bongsu so takde hal la..umur pown muder gie…so diowg paham…yang sedihnya kwn2 bila diowg nak ajak aku pegi ke majlis kawin tue gak….aiyoo kene pegi gak ker…saat yang di tunggu telah tiber…hari aku balik kg 23 Mei 2009 bersamaan 30 Jamadil Awal 1430 Hijrah aku bawa mak ayah pergi majlis tue…sampai2 kompang baru jer dipalu….aduhai sedih teramat sgt bila dengar kompang dah berbunyi….dari jauh aku dapat la tgok pengantinnyercantik sgt kwn-kwn...rasa macam aku lak yang jadi pengantin lelaki tue hehehe...
aku snap la pic kawin dier nie byk2...bukan nak wat per sekadar kenangan jer weii...ahh pedulikan dgn orang yang xmemahami...yang penting aku tau diri aku saper...aku amat mencintai dan menyayangi kamu sepenuh hati...

AKU JUZ NK KASITAU ANTARA KITA MUNGKIN DAH XSHALUAN KAN SEJAK PERPRISAHAN KITA 3 THUN YG LEPAS…KAMU DAH ADE ORG LAIN YG BERKENAN DI HATI KAMU, RITE??
AKU MOHON MAAF KALO PERPISAHAN YG LALU MEMBERI IMPAK PADA KAMU HINGGA SANGGUP BENCI PADA AKU..

AKU TAU SUKAR UNTUK KAMU TERIMA AKU KEMBALI
TAPI ITU LA HAKIKAT..SETELAH PERPISAHAN WUJUD…PERTEMUAN YANG X DISANGKA PASTI AKAN MUNCUL KEMBALI DLM HIDUP KITA…AKU PON XSANGKA AKAN BERTEMUKAMU KMBALI SETELAH KINI KAMU MENJADI MILIK HAK OWG LAIN…

KALO NK TURUTKAN KATA HATI NI…AKU XPNH LUPA AKAN KAMU...KENANGAN SUKE DUKE BERSAMA KAMU MASIH ADE DALAM INGTN AKU SELAMANYA…


Thursday, May 21, 2009

Emosi La Pulak Aku nieY

Semenjak aku juper budak nier emosi n perasaan aku agak terganggu la pulak dan makin parah la rasanya sejak 2 menjak niew... Rasa teringat n windu tersangat lak kat dier...saper la budak nie kan kawan2!!! juper dah juper...kenal pown dah kenal... budaknya pown baek, cool, looking good ar...sempoi n ader budi bahasa k...


macam2 hal la... sampai kojer aku pown jadi terganggu ckit...nier bukan cinta pandang pertama aku tapi dah pandang ke berapa pown aku tak tau la...mana taknya aper yang aku buat yg ini begini, yang itu begitu...semuanya tak menepati kehendak bos aku En KHAIRI...aduyaii pening kepala woo sampaikan aku pown naik hangin gan bos...padahal salah sendiri....kuat betol ar penangan budak nier ker aku...tahla


Tapi masuk hari ke 4 nie perasaan tuew dah muler kureng ckit dah...maknanya dah boleh steady gan kojer.Rindu tetap windu tapi still boleh layan la...Boleh ker ekk aku jatuh cinta pada owg yang aku baru kenal...kadang2 bila dipikirkan balik hmm layak ker aku tok dak niey...dier nak ker kat aku...arghh takot ar nak pikir lebih2...yela takot failed...Aper pown aku akan tunggu signal n resporn dari budak nier...kite tengok camner...Nak luahkan perasaankang tiber2 kene reject tak ker malu dibuatnya...hahaha rumit gak la kan kawan2


Yang Paling Penting Aku tetap kena IGAT PADA ALLAH yang lebih UTAMA...semua yg terjadik adalah dariNya..ape2pon aku bersedia menghadapi ape yg akan terjadi di masa yg akan datang... HEHEHE


Satu Amalan Nilainya Syurga

Pagi nier aku buka webmaiL dan ader 1 mail yang dihantar oleh ofismate aku nier memang menarik ar sebagai panduan...Teringat lak aku dulu masa belajar mursyid aku selalu dok pesan ker aku macam mail yang saing aku sent tue la...maner idoknya kepala dok asyik luper n igat tang bende laen...hmm pelik gak aku nier baca tetap baca...tapi bila suruh igat semula aduyaii payahnyer nok igat...aku nie kire anok murid kesayangan dier la...satu mlm aku gie la umoh dier dok sembang2 sambil minum teh tarik...dier pesan ker aku lebih kurang gini!!!




  1. Perkara-perkara yang mu kene jaga ...mu jangan???

  • Jangan sengaja lewatkan solat. Perbuatan ini Allah tidak suka. Kalau tertidur, uzur tue lain cerita la pulak...

  • Jangan masuk ke bilik air tanpa memakai alas kaki (selipar). Takut kalau-kalau terbawa keluar najis, mengotori seluruh rumah Kita.
  • Jangan makan Dan minum dalam bekas yang pecah atau sumbing. Makruh kerana IA membahayakan.
  • Jangan biarkan pinggan mangkuk yang telah digunakan tidak berbasuh. Makruh Dan mewarisi kepapaan.

  • Jangan tidur selepas solat Subuh, nanti rezeki Mahal (kerana berpagi-pagi itu membuka pintu Berkat).

  • Jangan makan tanpa membaca BISMILLAH Dan DOA makan. Nanti rezeki Kita dikongsi syaitan.

  • Jangan keluar rumah tanpa niat untuk membuat kebaikan. Takut-takut Kita mati dalam perjalanan.

  • Jangan pakai sepatu atau selipar yang berlainan pasangan. Makruh Dan mewarisi kepapaan.

  • Jangan biarkan Mata liar di perjalanan...nak cuci mata pown biarlah ckiit2 ajer... Nanti hati Kita gelap diselaputi dosa.

  • Jangan menangguh taubat bila berbuat dosa kerana mati boleh datang bila-bila masa

  • Jangan ego untuk meminta maaf pada ibu bapa Dan sesama manusia kalau memang Kita bersalah.

  • Jangan mengumpat sesama rakan taulan. Nanti rosak persahabatan Kita hilang bahagia.

  • Jangan lupa bergantung kepada ALLAH dalam setiap kerja Kita. Nanti Kita sombong apabila berjaya.Kalau gagal kecewa pula.

  • Jangan bakhil untuk bersedekah. Sedekah itu memanjangkan umur Dan memurahkan rezeki Kita.

  • Jangan banyak ketawa. Nanti mati jiwa.

  • Jangan biasakan berbohong, kerana IA adalah ciri-ciri munafik Dan menghilangkan kasih orang kepada Kita.

  • Jangan suka menganiaya manusia atau haiwan.. Doa makhluk yang teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH.

  • Jangan terlalu susah hati dengan urusan dunia. Akhirat itu lebih utama Dan hidup di sana lebih lama Dan kekal selamanya.

  • Jangan mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata JANGAN. Sebab semuanya untuk keselamatan Kita.


Sebelom aku dok mai KL pown mak ayah aku pung banyak pesan ker aku nie...sebabnya ALLAH itu lebih tahu apa yang terbaik untuk setiap hambanya hamba ciptaanNya...Wallahuaqlam

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW)

Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu Dan mengampuni bagimu Dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah Dan Rasul-Nya, maka Sesungguhnya IA telah mendapat kemenangan yang besar." (Surah Al-Ahzab:71) -

Thursday, May 14, 2009

Pantang Aku ler...Kalu Dah

Kawan-Kawan kowang nie penah dok ditipu atau dibohong...? aiyoo samer la maksudnyer tue... tak pown kowang penah berbohong...alahai belajor menipu ler...? sebenornyakan pasal per ekk kiter perlu berbohong atau menipu...? tue yang den nak tanyer!!!! Dalam islam ader ker oyak leh nipu@ bohong sunat hmm!!! Sesiapa pown tak boh dan tidak suka diri kene tipu tapi tak kisah ar kalu diri sendiri tue memang jenis kaki menipu jer kejenya kan kan... haa kalu dah tak nak kene tipu sepatutnya kita janganlah berbohong. kompem kita akan terasa bila orang lain tipu kita...Nok lagi saing kite yang kite dok caya sokmo!!! perghh

dah tue kowang pikirla molek perasaan owg lain sebelum nak wat keje menipu nie... Lambat laun orang akan tahu gok kita jenis nipu kuat..bila owg dah tak caya payah n susahlah hidup weii... mai nak pesan kat diri sendiri n saing2 belaka supaya samer2 ingat al-kisah sigembala dengan musang...nipu ajer kojernya dah tentu susah hidup bila owg lain dah tak cayer ke kite weiii...


'Berani kerana benar!!!', tue la pepatah melayu yang dulu time sekolah rendah cikgu n mak bapak dok ajar kite...la nie owg doh berani main sumpah2 laknat yela semata-mata nok bela diri...saper nok ngaku kalu doh berak tepi jalang kan kan...hidup kene ader pendirian beb...jangan jadi macam lalang bile kene tiup angin paham2 ajer udahla... dan jadilah orang yang berani kerana owg yang berbohong itu sebenarnya penakut. Malah kita sebenarnya berbohong kepada diri kita sendiri jer...bila kita berbohong kepada owg lain. Hari ini mungkin kita mendapat keuntungan apabila berbohong tetapi hari esok belum tentu lagi.

Jangan kite lper weii hati orang yang akan lebih terasa kalu kita belajor bohong...kowang sanggup ker melukakan hati owg sepanjang hidup kita…? bahaya weii penyakit nipu nie...aiyoo aduyaiii!!!!

Teringat Kenangan...

  • hmm banyak benar rasanya yang kecewa dalam dunia fana nie...termasuklah empunya tuan blog nie...aduyai!!!!adakah kerana memang dunia nie tempat untuk berasa kecewa..??hanya syurga tempat rasa lena selama-2nya...Mungkin adakalanya silap pandangan atau silap juga cetusan rasa di hati aku...Korang tau ker sebenarnya macam-2 rasa kecewa yang ada...yelah teruna kecewa gan gadis, teruna kecewa gan teruna, kawan kecewa gan kawan, suami kecewa gan isteri dan sebaliknya...aiyoo semua ader...Tapi bagi akulah kan.. la nie tak penting lagi rasa kecewa yelah memang perasaan tue adalah lumrah hidup dan lumrah serta fitrah yang ada pada manusia...Yang paling penting sekali kan aku kene pikir camner aku nak hadapi rasa kecewa yang seterusnya...ader owg kecewa sampai nak bunuh diri la, rasa hidup pown serba tak kena...woohh payah kalu kene cam tue...


  • Dulu time aku still stdy kat area pahang aku igat lagi kenangan yang lama-2...aku penahler tangkap cintan pada some1 nie masa cna...padahal bukan some1 kat cna tp byk wan wan heheh...die nie kalu nak tau mmg antara yang some1 yang aku suke sangat terutamanya kalu tgok pada style n cara die...cara die bergaul, cara die bercakap, suke tgok pada style pakaian yg die pakai, lama gak aku dok perhati n usha die...tapi aku rasa die pown perasaan yang aku minat ke die kot..hahaha
  • Aku pown makin berani nak kenal gan owg nie...jantan beb ader pelir kan...kena la berani heheh...padahal hati kecut...aku adjust no tel die lu then barula aku mule mengayat die...die kata die single hmm okla takpe...tp banyak info yang aku dapat die sebenarnya nie dah ader kapel lain...tp takper suami isteri pown boleh bcerai kan...bukanla niat aku nak ggu hak owg lain tapi tak salahkan kalu aku berkawan dulu supaya leh kenal hati budi masing2...bermulalah kisah perkenalan kami bila dah dapat no tel die aper lagi ayat punya ayat last2 sekali rupenyer die pown memang nak kenal gan aku...aduh!!! time tue memag aku gembira sangat2...

  • Perkenalan pertama kami kelaur town bersama...byk gak la duit aku abis time tue...tp kalu dah sayang n suker punya pasal aku tabur ajerla...lama gak kami berkawan n kenal masing2 camner...selama tue gak la memang die pandai memainkan perananya di depan aku...mmg aku syg giler2 kat die...aiyoo!!! aduhai ku sangka panas hingga ke petang rupenya hujan di tengah hari...pendek cite rupenyer die nie ader gak bercinta gan owg laen tanpa pengetahuan aku..main kayu 3 la katakan dan banyak lagi ar bende yang die dah buat kat belakang aku...mmg bila aku dapat memang aku kecewa mcam beruk makan lada...setelah menerima banyak nasihat dari yang pakar aku amik keputusan tok break gan die...
  • Sedih gak ler dengan apa yang terjadi beb..aper yang patut aku buat ekk...??walhal aku lelaki...ego lelaki sgt tggi aper..@ perlukah aku teros tok tggu dia..??tapi...ntahla knapa perasaan aku selalu bharap pada dia agar kembali kat aku walaupun aku tahu dia xmungkin akan kembali...aku xtahu knapa aku sangat berharap sgt pada dia.....hmmm hingga la nie semua yang aku nak aku failed...



Monday, May 11, 2009

Terima Kasih Bonda

Mak Bonda Ibu Umi @ Mummy...aper pown gelaran yang kite berikan mereka tetap ibu kite...Biar pown dunia hari ini merayakan untuk mu ibu... namun bagi diri ini aku yang diciptakan Allah ke atas muka bumi nie tetap bersyukur setiap hari dan hari - hari seterusnya adalah hanya untuk dirimu ibu...Dari Abu hurairah r.a pernah datang sesorang sahabat bertemu Rasulullah S.A.W dan sahabat tersebut lalu bertanya kepada Nabi " Wahai Rasullullah siapakah yang seharusya orang yang paling layak aku berbuat baik kepadanya..?? Lalu Nabi menjawab "IBUMU"...kemudia siapa..?? " IBUMU" ...kemudian setelahnya siapa yang Rasulullah..?? "IBUMU"...untuk kali yang berikutnya sahabat itu bertanya lagi siapa pula yang seterusnya Ya Rasulullah..lalu banginda menjawab " AYAHMU"...



video



10 mei 2009 bersamaan 15 Rabiulawal bersamaan 1430 hijiriah...hmm secara jujurnya aku tak penah nak sambut hari ibu...sejak dari dulu sampai la nie...tapi sekarang aku terasa mcm nak sangat sambut hari ibu bersama gan family kat kg...yela!! bukan apa la nie aku dah keje, duit dah ader so why not aku tak boleh sambut...atleast aku boleh belikan something tok mak aku kat kg... hmm aku nak gak tgok mak aku gembira dah dihargai...

Ibu bukan sekadar ibu saja ler..tp bagi aku diowg gakla tempat tok aku bermanja walaupun aku nie dah besar panjang. Mereka gakla tempat aku menumpang kasih, meluahkan masalah…ops!!! Tp tak semua masalah k…yang privacy tue aku save la nati kantoi mampos lak aku hahaha…kadang2 mak aku nie la tmpt aku nak dapatkan nasihat…nape tak minta kat ayah!!!!.hurm paham2 ajer la kekwn ayah nie garang ckit. So takot ah nak minta nasihat

Mak aku selalu ckp die tak nak hadiah aper-aper pown tapi cukuplah dengan sekadar aku sentiasa menyayangi n mengingati sepanjang hayat selagi nyawa di masih di jasad…pesan mak kalu mak dan abah dah takde jangan lupe selalu berdoa untuk mereka…huhu nielah part yang paling sedih sgt bila mak aku ckp cam nie…aduyaii...

Friday, May 8, 2009

Nasib Kot...Lelaki VS Pompuan Samer


Ini lah nasib boyz yang xensem, xmacho, xcute, xjambu!!! kalau boyz handsome yang pendiam gurlz akan cakap huhu woow, cool giler... tapi kalau boyz tak handsome pendiam gurlz akan cakap eh eh mamat nie perasan bagus la tue...


Kalau boyz handsome berbuat jahat ckit gurlz akan kata beselah nobody's perfect tapi kalau boyz tak handsome berbuat jahat gurlz akan cakap hmm memang dah....muka pun dah memang macam owg pecah rumah patutla!!! kalau boyz handsome menolong gurlz yg diganggu... gurlz akan cakap wah.. machonya.. macam hero filem lak!!! kalau boyz tak handsome menolong gurlz yang diganggu... gurlz akan kata entah2 kawan dia... kalau boyz handsome dapat perempuan cantik gurlz akan kata sepadan sangat... kalau boyz tak handsome dapat gurlz cantik gurlz akan kata mesti kena bomoh gurlz tuh!


Kalau boyz handsome bawa BMW ker, PERDANA, MERCEDES gurlz akan cakap HUHU matching... hebat luar dalam... kalau boyz tak handsome bawa BMW gurlz akan cakap ELLOW bang, bosnya mana...
paper pown hidup tetap kene continue huhuhu...tapi tak semua pompuan@lelaki mcm tue...fitrah manusia la yang Allah ciptakan dengan pelbagai sifat n ragam...so kalu nak kenal atau berkawan tue tgoklah n pandanglah pada zahir serta batin k...yang paling penting kite seharusnya bersyukur pada Allah atas setiap yg Dia beri...AMIN!!!





Wednesday, May 6, 2009

beRc0upLe...hmm PERLU KER!!!!!

Keinginan untuk bercinta dan rasa dicintai memang ler naluri setiap antara kite... Ia akan tetap terus begitu...Boy akan tertarik kat guRLz dan guRLz pun samer aKan tertarik pada boY... Tp tahLa naLuri & Nafsu zaMan la nie dah byk berubah... hmm Boy loVe Boy n gurLz loVe gurLz...paper pown tepokla dada tanyala imam di dada...asaLkan korang bahagia udahler...hehehe


Samade orang tue dah lame kite kenal @ baru jew jumpe, naluri tue tetap ader kan!!!. mgkn atas pelbagai sbb seperti die baik, hensem, cantik, pemurah, periang, peramah, str8, macho, caring, dan macam2 lagila..takkanlah adenye yang tak rase perasaan ni..mustahil n bohong la kalu takde!!!! sbb dah menjadi fitrah manusia lor...so jgn cube menafikannye tapi apa yang perlu adalah mengawalnye....huhuhu


SaLah kew kalo suke kat seseorang tue..???

takdela..mane ade salahnye... sapa kata salah...dah rase cinta tue mmg Allah yang kasi tak salah menikmatinye... last aku kapel pown tahun pas...mmg time tue aku rasa cam hidup aku kosong n terseksa sangat-sangat kekawan...nyesal kenal xkapel pown ader tp nak nak wat camner last2 aku pikir balik mgkin ader hikmahnya bila aku putus gan xkapel aku nie...

Tak salah untuk kite suke, sayang, rindu n cinta kat seseorang...tapi, kesalahan2 yang dilakukan semase bercinta tue yang jadi salah tuh! kesalahan camner??? bab kata nabil raja lawak la lu pkirla sendiri.. kite nie sanggup buat ape2 saje demi kapel kite...macam2 la kita wat hingga kadang diri kite sendiri tak mampu kita nak uruskan..yelah takot kapel lari kat owg lain kan kan!!! tapi ingat, Allah paling penting dalam hidup kite kekawan..nak buat pape, Allah yang utama... walaupun terpakse berpisah dgn awek/pakwe kite. mane lebih penting..cinta kite pade kekasih kite yang amat kite sayangi atau cinta kite pade tuhan kite (Allah) yang amat menyayangi dan memaafkan kite???


Sehingga lor nie aku sudah biasa hidup single,tanpa mengharapkan cinta sesiapa... so ramai antara kekawan aku yg tegur n tanya supaya carilah pasangan baru... siap offer lagi nak kasi kapel..haha Namun pada aku biarlah anggap sume tue sebagai cabaran hidup aku... Hidup mesti diteruskan beb!!Pengorbanan aku selama nie InsyaAlah Tuhan akan berikan ganjaran yg lebih baik jua...pasaNgan tetap kene cari*happy*




Monday, May 4, 2009

KonVoi gaN KekaWan...!!!

seronok rasanya bila time cuti2 cam nie dapat bersama kawan-kawan...yela selalu aku dok bz ajer gan keje n terus keje...kwn2 pown dah naek pelik gan aku...patutla awek pown takder... siang malam keje ajer...kalu nak ikotkan keje cam aku nie mmg takleh nak rileks ader ajer yg nak kene buat...Time camni la aku gunakan kesempatan nak bersama team2 dak motor aku... Kalu naek kete sokmo pown tak best gakkan!!... so biarla kete rest lak kat umah...Time nie berkonvoi ke bandar Melaka dan Nogori n9..abiz la satu bandar kami pusing...dah penat meronda lepak tidoq kat pantai ramai2 sampai esok pagi sambil cuci mata lagi perghh...aku mmg jenis suker cuci mata beb...nikmatnya bila ader kwn2 kat sekeliling kita...mcm2 perangai ader...hahaha

ngah lapar tunggu makanan niew... sambiL lepak2 n dok sembang gan kekawan... yg dok sebelah aku tue la bestfwend aku weii dak n9... macho tak diew... susah o0oo nak dpt kwn mamat nie ler coz die niew la yg paling susah nak bersembang...hehe

timer niew pown sama lor... lepak benti rest jap sebelom ke next destination...korang perasaan tak mamat sebelah kiri aku tue...hahah dah jadi kwn baek aku pown...kalu atas higway diela yg suker sgt ajak aku berlumba..aduyaii muker dah la ganaz cam askar tp hati cam pompuan hahaa...

anTara geng2 dak KL yang follow aku ker Melaka n N9... sapernyer moto la yang paling smart ekk... dah tentula moto aku...tp?? hok maner satu yek...cariLa